IUBEŞTE VIAŢA!

Orice ar fi, orice s-ar întâmpla, tratamentul esenţial este să iubeşti viaţa, să vrei să trăieşti, să profiţi de fiecare clipă şi atunci când nu mai speri nimic, să alegi să mai faci ceva pentru tine…Viaţa merită trăită la orice vârstă, există o bucurie pentru fiecare, un vis, o dorinţă pe care să vrei să ţi-o îndeplineşti şi să lupţi pentru asta…Am învăţat asta de la mama mea, care a iubit viaţa până în ultima clipă şi s-a bucurat de fiecare lucru mărunt şi de fiecare eveniment, cu sufletul pur şi cu zâmbetul pe buze…

Pentru voi toate cele care suferiţi mai am însă o poveste, a unei femei excepţionale, aflată la o vârstă la care ştii deja importanţa clipei…O vorbă americană spune: Dacă viaţa îţi dă lămâi, atunci fă o…limonadă!

Norma are 90 de ani şi trăieşte în Michigan, SUA.În 2015 a trecut prin cea mai neagră săptămână a vieţii ei când Leo ,soţul ei de 67 de ani,a murit în spital, la doar două zile după ce ea primise vestea că are o tumoare canceroasă în uter.Tumoarea fusese detectată deoarece doctorii găsiseră sânge în urina ei, la o analiză de rutină.

norma 1

Sigur că i s-a sugerat tratamentul chirurgical, chimioterapia şi radioterapia standard în astfel de situaţii, dar Norma a decis rapid şi i-a răspuns doctorului foarte categorică şi extrem de americăneşte:

„I’m 90-years-old, I’m hitting the road.”

Am 90 de ani şi voi lovi drumul ( o iau din loc)…o expresie care adună multe sensuri…dar şi pe cel iniţial! Norma a decis că nu vrea să stea în spital, nu vrea la pat, nu vrea suferinţă şi nici să aştepte finalul într-un colţ…a decis că îşi doreşte să plece într-o ultimă călătorie plină de lucruri noi, trăsnite, de tot ce şi-a dorit şi n-a putut face mai devreme.Familia ei, dar şi doctorul, au acceptat că la vârsta ei e cea mai bună soluţie, operaţia şi tratamentele negarantându-i şi vindecarea, organismul fiind slăbit de vârstă…deci s-a decis că fericirea e cel mai bun tratament la îndemână.Mai mult, fiul şi ginerele ei au decis să o însoţească în această aventură pe drumuri necunoscute…Au călătorit într-un circuit prin SUA, într-o dubiţă, făcând tot ce Norma şi-a dorit să facă, dar şi în afara SUA, notabilă fiind călătoria lor în China!

Ce face Norma acum? Bine mersi! Ea crede că e în remisie, pentru că se simte bine şi nu are dureri.E pozitivă şi se distrează în fiecare zi, are un apetit foarte bun şi o vitalitate de invidiat! Mult noroc Norma , ţie şi tuturor celor ca tine!

 

Reclame