Adio chimioterapie! S-a descoperit un medicament unic: PLX472O

Cea mai recentă descoperire este made in Italy. O echipă deoameni de ştiinţă italieni de la Institutul Candiolo,  provincie din Torino, a descoperit un nou medicament, PLX472O, care ar putea revoluţiona tratamentul folosit împotriva cancerului. Coordonatorul Alberto Bardelli, director al Laboratorului de Genetică Moleculară, și Federico Bussolino, Director Ştiinţific al Fundaţiei Piemont pentru Cancer Research, au testat unmedicament care atacă direct doar celulele canceroase și reduce reproducerea altor celule bolnave.

O inovație reală pentru tratarea cancerului, având în vedere că metodele actuale utilizate în chimioterapie, afectează toate celulele organismului chiar şi ale unui corp sănătos, nu doar celulele tumorale. În special, în studiul publicat în Proceedings al Academiei Nationale (PNAS), și realizat de cercetătorii italieni, a fost analizată mutaţia unei gene numite BRAF, responsabilă de proliferarea necontrolată a anumitor tipuri de cancer şi au fost examinate, de asemenea, rezultatele medicamentului nou descoperit.

Medicamentul PLX472O a cărui utilizare este autorizată în Statele Unite, dar nu încă în Europa

Medicamentul ar avea capacitatea extraordinară de a lovi direct numai celulele canceroase şi de a putea preveni reformarea lor. Experimentele efectuate până în prezent pentru tratamentul melanomului au fost satisfăcătoare și terapia cu „ţintă” moleculară, în viitor, poate deveni un mod de a lupta împotriva cancerului.

„S-a constatat că  PLX472O nu numai că acţionează asupra celulelor canceroaseşi le blochează creşterea, dar are, de asemenea, un efect neaşteptat pe întregul sistem de vascularizare al tumorii”, explică Alberto Bardelli și Federico Bussolino.

Acest medicament excepţional, spun cercetătorii,  „îmbunătățește fluxul de sânge și oxigenarea tumorii cu două consecințe: facilitează sosirea altor medicamente la tumoare, consimţind la reducerea dozelor de chimioterapie folosite în tratament, și îmbunătăţeşte oxigenarea ţesuturilor reducând hipoxia, lipsa de oxigen mai exact, de obicei din cauza agresivitaţii bolii și a apariției metastazelor”.

Această descoperire, subliniază Bardelli si Bussolino, „revoluţionează perspectivele terapiilor actuale antiangiogenetiche, utilizate pe scară largă în tratamentul multor tumori solide, arătând că este posibil să se intervină pe angiogeneza tumorală, nu doar pentru a o inhiba, dar și pentru a modifica și îmbunătății caracteristicile funcţionale ale sistemului vascular al tumorii”.

Descoperirea, încheie Bardelli si Bussolino, „este un pas înainte în lupta împotrivacancerului, care este în curs de globalizare;  ne-a făcut să înţelegem necesitatea de a studia și de a lovi comunicarea dintre celulele tumorale și micromediul care le înconjoară . De altfel, soarta unei tumori cu o progresie rapidă sau a uneia care ramâne într-o stare liniştită, depinde atât de caracteristicile genetice ale celulelorneoplastice cât şi a moleculelor şi a vaselor de sânge din jurul tumorii. ”

Pe scurt, prin intervenția directă asupra celulelor bolnave, blocând reproducerea, tumorile vor putea fi distruse mai rapid. Speranța, ca întotdeauna, în urma unor noi descoperiri în domeniul medical, este ca noile medicamente să fie utilizate cât mai curând posibil și să nu rămână doar la stadiul de cercetare.

http://ro.blastingnews.com/

Reclame