NOUTĂŢI ÎN TRATAMENTUL CANCERULUI (8):UN NOU MEDICAMENT PENTRU HER2 + :KADCYLA

Kadcyla_310Un nou medicament denumit Kadcyla a fost aprobat în februarie de către U.S. Food and Drug Administration.

Kadcyla este un tratament inovator care ţineşte celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase.Potrivit medicului Marc Citron, Kadcyla este mai eficient decât alte medicamente deoarece poate întârzia progresia cancerului cu până la 6 luni. În plus, are mai puţine efecte adverse spre deosebire de alte tratamente.Deocamdată medicamentul a fost aprobat pentru pacienţii care au cancer metastatic avansat HER-2 pozitiv şi pentru cei care au fost trataţi cu Herceptin şi cu chimioterapie.

Medicii speră, însă că medicamentul va fi folosit pe scară largă în viitor pentru tratarea cancerului mamar.,,Medicamentul este acum testat pentru a fi folosit şi în tratarea cancerului în faze incipiente înainte şi după operaţie. De obicei, pastilele care se dovedesc a fi eficiente în faze avansate ale bolii, în stadiile incipiente au o eficienţă mai mare”, spune medicul Marc Citron.

Iată şi ce spune site-ul dedicat www.kadcyla.com :

KADCYLA™ (ado-trastuzumab emtansine), injecţii intravenoase, este indicat pentru tratamentul pacienţilor cu HER2+ în fază metastatică, care au primit anterior tratament cu trastuzumab (Herceptin) şi un taxan, separat sau în combinaţie. Pacienţii care intră pe acest tratament ar trebui:

               să fi primit deja terapie pentru cancer la sân în metastază     sau

               să fi dezvoltat o recurenţă în interiorul celor 6 luni de terapie adjuvantă de completare

Înformaţii Importante de siguranţă

HEPATOTOXICITATE,  TOXICITATE CARDIAC, TOXICITATE EMBRIO-FETALĂ

Nu se substituie tratamentului cu Trastuzumab

 • Hepatotoxicitate:A fost raportată toxicitate hepatică, inclusiv  insuficienţă hepatică şi deces.Monitorizarea transaminazei şi bilirubinei este prioritară la pacienţii trataţi cu KADCYLA înainte de fiecare doză.Se reduce doza sau se întrerupe tratamentul în cazul creşterii valorilor transaminazei serice sau bilirubinei totale.
 • Toxicitate cardiacă: Administrarea KADCYLA poate conduce la reducţia fracţiei de ejecţie în ventriculul stâng (LVEF), care trebuie evaluată pentru toţi pacienţii înaintea şi în timpul tratamentului.Se opreşte tratamentul pentru descreşteri semnificative clinice în funcţionarea ventricului stâng.
 • Toxicitate Embrio-Fetală: Expunerea la KADCYLA poate avea ca efect moartea fătului sau  anomalii genetice.Se vor sfătui pacientele asupra riscului şi a necesităţii de măsuri anticoncepţionale.

Următoarele efecte secundare au şi serioase reacţii adverse au fost raportate în studiile clinice cu KADCYLA:

 • Afecţiuni ale plămânului (ILD), inclusiv pneumonii interstiţiale, unele conducând la sindrom acut respirator sau deces: KADCYLA trebuie întreruptă definitiv pentru pacienţii diagnosticaţi cu astfel de boli.
 • Reacţii adverse de infuzie (IRR), Hipersenzitivitate: tratamentul cu KADCYLA trebuie întrerupt la pacienţii cu IRR sever şi exclus în cazul unei ameninţări asupra vieţii ca urmare a IRR
 • Thrombocitopenia: Monitorizaţi hemoleucograma înainte de iniţierea tratamentului şi de fiecare doză administrată. Instituiţi modificarea dozei corespunzător.
 • Neuropatie periferală: KADCYLA va trebui întreruptă temporar pentru pacienţii al căror grad de neuropatie periferală creşte la gradul 3 sau 4, până la rezolutiii de ≤ Grad 2
 • Reacţii secundare la extravasaţie:Infuzarea trebuie îndeaproape monitorizată pentru a preveni posibile infiltraţii subcutanate în timpul administrării medicamentului.

Alte informaţii importante:

 • Detecţia proteinei HER2 sau a genelor de amplificare este necesară pentru selecţia pacienţilor potriviţi pentru terapia cu KADCYLA
 • Fejmeile care alăptează : Se va întrerupe alăptarea sau tratamentul cu KADCYLA, luându-se în considerare importanţa medicamentului pentru mamă
 • Cele mai comune reacţii adverse (frecvenţă > 25%) în timpul studiilor clinice cu KADCYLA au fost oboseală, greală, dureri musculo-scheletice, trombocitopenia, dureri de cap, creşterea transaminazelor şi constipaţia.

SIGUR CĂ TE IA SPAIMA, DAR NUMAI CINE NU A FĂCUT CHIMIOTERAPIE NU ŞTIE CAM CE SCRIE ÎNTR-UN PROSPECT DE MEDICAMENT  FOLOSIT ÎN ACEST SCOP.AŞA CĂ…DACĂ EFECTUL ESTE CĂ MOARE CANCERUL ÎNAINTEA BOLNAVULUI, E BINE DE ÎNTREBAT DOCTORUL ÎN CAZURILE DE METASTAZĂ LA HER2+.

 

Reclame