NOUTĂŢI ÎN TRATAMENTUL CANCERULUI(6):CENTRUL ONCOLOGIC DE TRATAMENT HAMBURG

Pentru că am observat interesul deosebit pentru tratamentele oferite de Clinica Anadolu, celor care preferă Europa , le pot prezenta încă o clinică, de această dată din Germania, care oferă tratament pentru cancere cu metode mai avansate .E vorba de RADIOTERAPIA pentru cancer la sân şi vestitul Cyberknife, metodă de radiochirurgie folosită şi la Clinica Anadolu din Turcia.
Dacă vreţi să vedeţi cum arată, puteţi intra pe siteul CENTRUL ONCOLOGIC DE TRATAMENT HAMBURG sau puteţi viziona direct un videoclip de prezentare:

Iată şi câteva date de pe siteul lor:
Radioterapie IMRT pentru tratamentul cancerului mamarDe ce este nevoie de Radioterapie?Pentru că radioterapia post operatorie poate reduce riscul reapariției cancerului cu până la 70%. În general este necesară iradierea zonei supuse anterior chirurgiei, dar și alte posibile zone de risc, cu ajutorul tehnicii de radioterapie IMRT. Această tehnică este net superioara cobalto-terapiei din Romania și oferă avantaje remarcabile.Dacă sunteţi căsătorită sau vă aflaţi într-o relaţie stabilă, este posibil ca soţul sau partenerul dumneavoastră să resimtă foarte puternic impactul diagnosticului de cancer mamar care vi s-a pus. Este normal ca partenerul să se îngrijoreze în privinţa sănătăţii sau stării dv. de bine şi să se gândească ce se va întâmpla pe termen lung.Nu este doar optimism nejustificat: dacă este tratat corespunzător, cancerul mamar poate fi vindecat! Radioterapia modernă este una dintre componentele de bază în tratamentul acestui tip de cancer. Radioterapia este o metodă foarte eficientă de a distruge celulele canceroase care rămân în ţesutul mamar după operaţie, mai ales în cazul extirpării doar unui segment din sân; astăzi mastectomia completă este indicată doar în cazuri rare.
Radioterapie pentru cancerul mamar
Dacă tumoarea este îndepărtată chirurgical radioterapia poate reduce riscul reapariţiei cancerului cu aproape 70 %. În ciuda temerilor majorităţii femeilor, radioterapia este de obicei uşor tolerată şi are efecte secundare minore (doar iritaţii cutanate, fără a afecta vreun organ) iar acestea se limitează la zona sânului supus terapiei.
Ce presupune tratamentul cu radioterapie pentru cancerul mamar?
În general este necesar tratamentul cu radioterapie în zona de sân afectată sau zona de unde a fost scos sânul prin intervenție chirurgicală. Cateodată însă este necesară și iradierea glandelor limfatice din axilă și zona de sub claviculă.Înaintea începerii tratamentului, doctorul specialist va calcula exact doza de iradiere necesară și direcția razelor, în așa fel încât vor fi distruse cât mai multe celule canceroase cu minim de efecte secundare.Tratamentul efectiv este împărțit în mai multe ședințe, câte cinci pe săptămână, pe o perioadă de trei până la șase săptămâni. Durata unei ședințe de radioterapie este de aproximativ 10 minute.
Ce este radiochirurgia CyberKnife?Radiochirurgia CyberKnife® este un tratament unic non-invaziv şi puternic, cu eficacitate demonstrată, care emite fascicule foarte precise de raze X din mai mult de 1600 de unghiuri din afara corpului uman. Acurateţea tehnicii CyberKnife este deosebit de precisă, ea acţionând la scară micrometrică. Aparatul CyberKnife se poate „potrivi” pe măsura unor tumori foarte mici sau foarte complicate, chiar şi a celor care sunt poziţionate în apropierea organelor vitale. Această trăsătură îi oferă lui CyberKnife posibilitatea de a trata multe tumori maligne, inclusiv unele considerate a fi inoperabile sau netratabile cu ajutorul chirurgiei invazive.
Cum funcţionează Radiochirurgia CyberKnife?Sistemul CyberKnife VSI® foloseşte un program de ghidaj imagistic pentru a detecta şi a ajusta continuu fasciculul de radiație în cazul mişcărilor pacientului sau ale tumorii care pot apărea în timpul şedinţei de tratament. Astfel le permite pacienţilor să respire normal şi să se simtă confortabil în timpul procedurii. În plus, CyberKnife foloseşte două tehnologii avansate: sistemul de ghidaj imagistic detectează cu exactitate locaţia tumorii şi permite compensaţiile automate pentru mişcările pacientului din timpul şedinţei de tratament. Aceste calităţi plasează CyberKnife înaintea oricărei alte tehnici existente de tratamente prin radiaţii.Acurateţea cu care funcţionează CyberKnife reprezintă un avans major în radiochirurgie. O sursă de mare energie este montată pe un braţ robotic cu mai multe îmbinări, fabricat în Germania, dotat cu şase axe care permit o libertate de mişcare ce face ca aparatul să fie excepţional de manevrabil în detectarea tumorii. Imaginile captate în timp real localizează cu precizie poziţia tumorii şi focalizează fascicule exacte din mai mult de 1600 de unghiuri care oferă o acurateţe micrometrică. În funcţie de tipul afecţiunii, CybeKnife pote „tăia” tumoarea în una-cinci şedinţe iar ţesuturile sănătoase sunt protejate.
Ce boli pot fi tratate cu CyberKnife?Până acum mai bine de 250,000 de pacienti au fost tratați cu tehnologia CyberKnife, în lume existând mai mult de 250 de astfel de sisteme instalate în centre de tratament.
Radiochirurgia CyberKnife pentru leziuni intracraniene
• Tumori primare şi metastaze cerebrale
• Neurinoame acustice
• Meningioame şi tumori ale bazei craniului
• Tumori pituitare
• Tumori recurente sau reziduale
• Malformaţii vasculare (AVM)
• Sindroame dureroase (ex. Nevralgie trigeminală)
Radiochirurgia CyberKnife pentru leziuni extracraniene
• Cancer al măduvei spinării, metastaze osoase
• Tumori pe măduva spinării, tumori oculare
• Tumori pe plămâni, ficat, rinichi, pancreas
• Cancer la prostată

Cum se poate contacta ?
În cursul sâptămânii de
Luni până Vineri între orele 09:00 – 18:00:
Skype id: Cyberknife.Romania
Yahoo id: Cyberknife.Romania
E-mail: office@coth.ro
Tel: +40 021 794 10 46 begin_of_the_skype_highlighting
+40 021 794 10 46 end_of_the_skype_highlighting
Mobil: +40 0720 00 44 77 begin_of_the_skype_highlighting
+40 0720 00 44 77 end_of_the_skype_highlighting

Reclame