O NOUĂ TEHNICĂ CHIRURGICALĂ (5) LA CLINICA ANADOLU-TURCIA

Există deja şi alte metode de tratament decât cele tradiţionale… pentru cei care şi le permit, desigur.Trebuie cunoscute, astfel încât atunci când luăm o decizie privind viitorul nostru să fim bine informaţi. Din ce am văzut în diverse emisiuni despre această clinică, ei selectează pacienţii funcţie de criteriile stabilite de medicii lor.Lucrează în echipe pluridisciplinare (oncolog, chirurg, psiholog, nutriţionist, fizioterapeut etc.)-ceea ce mi-aş fi dorit şi eu în România-şi preferă ca pacienţi persoane care nu au făcut încă nici un fel de tratament în altă parte.Pe forumuri se discută şi de sumele necesare, care sunt mai mici decât în occident, dar mari pentru majoritatea bolnavilor din România …viaţa e „scumpă” şi la propriu şi la figurat!

„10 lucruri pe care nu le știai despre chirurgia cu CybeKnife

joi, 26 mai 2011 | scris de invinge pe site-ul „invingeboala.ro” dedicat Clinicii ANADOLU din Turcia

Că vorbim despre extirparea unor tumori sau a unor țesuturi canceroase în părți vitale ale organismului, chirurgia convențională implică proceduri cu grad de reușită limitat, peste care chirurgii nu pot trece, oricât de experimentați ar fi. Vestea bună e că, de când e lumea și pământul, pentru orice problemă există câte o soluție.

 Fiindcă tot ne lăudăm că suntem în secolul XXI, iată că a fost inventată, brevetată și pusă în practică o nouă procedură chirurgicală prin care pot fi eliminate aproape toate tipurile de tumori. Din această perspectivă, tehnica futuristă de care vorbim salvează vieți prin folosirea mai multor fascicule de radiații asupra tumorii sau a țesutului canceros, fără a afecta țesuturile sănătoase din jur.

Tot ce ai citit mai sus reprezintă doar câteva avantaje din registrul tehnicii chirurgicale CyberKnife. Te invitam sa descoperi cele mai importante 10 lucruri pe care nu le știai despre această metodă pe cât de inovativă, pe atât de non-invazivă, acum disponibilă și pentru pacienții români, prin intermediul Anadolu Medical Center.

 1/ CyberKnife reprezintă o procedură robotică de radio-chirurgie, de înaltă precizie, folosită pentru tratarea cancerului.

 2/ Procedura CyberKnife este folosită în tratarea aproape tuturor tipurilor de cancer. Cele mai bune rezultate au fost dovedite în tratarea tumorilor cerebrale și a cancerului la ficat, în faza de metastază.

 3/ CyberKnife este o procedură non-invazivă. Mai pe românește: nu te taie pe masa de operație și totuși te vindecă.

 4/ Un chirurg poate deplasa platforma CyberKnife în jurul pacientului. Acest lucru este posibil deoarece computerul care pune în funcțiune această platformă poate administra până la 1.200 fascicule de radiație presetate, toate coordonate automat în funcție de tomografia subiectului de pe masa de operație.

 5/ Medicii de la Anadolu Medical Center au efectuat cu succes 46 de tratamente CyberKnife, asupra a 30 de pacienți care sufereau de cancer la ficat în faza de metastază. Toate aceste operații au fost încheiate cu succes.

 6/ Media de vârstă a pacienților supuși intervenției CyberKnife la Anadolu Medical Center a fost de 60 de ani. 11 dintre ei sufereau de cancer la colon, șase sufereau de cancer la sâni, iar ceilalți sufereau de cancer pancreatic și cancer de ficat.

 7/ Fiecare intervenție CyberKnife necesită o planificare atentă, sub îndrumarea unui chirurg specialist. La Anadolu Medical Center, pacienții pot beneficia de experiența cadrelor medicale care lucrează în mod constant cu această procedură chirurgicală modernă.

 8/ Știai că CyberKnife este o procedură chirurgicală complet nedureroasă?

 9/ CyberKnife este una dintre foarte puținele proceduri chirurgicale recomandate pentru tratarea cancerului la rinichi, un organ extrem de sensibil la radiații.

 10/ Platforme CyberKnife au fost instalate și puse în funcțiune în peste 150 de locații de pe glob. Cea mai apropiată locație pentru pacienții din România se află la Anadolu Medical Center.”

Reclame