NOUTATI IN TRATAMENTUL CANCERULUI(1)

„TRATAMENT DE RADIOTERAPIE MAI SCURT PENTRU CANCERUL LA SAN

TRATAMENT DE RADIOTERAPIEMedicii americani de la Societatea Americana a Chirurgilor au descoperit, dupa teste ce au durat 4 ani, ca pot aplica un tratament de radioterapie într-o perioada mai scurta.

Tatamentul prin radioterapie pentru vindecarea cancerului la sân ar putea fi redus de la sase saptamâni la doar una, datorita unei noi tehnici.


Noua tehnica presupune implantarea în corpul pacientilor a mici cantitati de material radioactiv
, care fac procedura terapeutica mult mai eficienta si mai scurta. Femeile tratate vor suferi efectele secundare, cum ar fi oboseala sau greturile, pentru un timp mult mai scurt.
Testele au fost realizate pe 1.400 de femei care sufereau de cancer la sân în faza incipienta si care au fost tratate folosind noua tehnica. Noua tehnica are aceleasi efecte ca si radioterapia traditionala.”

ScienceLIne.ro – septembrie 2008

Mama mea a facut 25 de sedinte de radioterapie, inainte de operatie.Acum are probleme mari din cauza pielii care s-a ars , motiv pentru care ,pe langa faptul ca operatia s-a inchis foarte greu, implica acum si niste controale pe la Spitalul Colentian pentru evaluarea dermatologica.Am si o amica de suferinta care tocmai a terminat cele (tot!!!) 25 de sedinte si care spune ca le-a suportat foarte greu.Slava Domnului eu nu trebuie sa fac si radioterapie, cel putin asa spun medicii acum.Oare cand vom beneficia si noi de aceste tehnici de varf,astfel incat sa se mai elimine din stresul enorm la care este supus bolnavul de cancer in Romania?

„COMPUTERUL TOMOGRAF, PET/CT, IN ROMANIA DIN 2008

COMPUTERUL TOMOGRAF PET-CTComputerul tomograf, denumit PET/CT, cel mai bun tomograf din lume va veni in Romania din 2008. Supertomograful poate depista cancerul in stadii precoce, dar poate spune si cat de agresiva este boala el putand fi folosit si in diagnosticarea bolilor cardiovasculare.

O investigatie costa in jur de 1.500 de euro, luand in calcul transportul si cazarea (in acest moment cel mai apropiat tomograf de acest fel este la Budapesta).

Tehnica PET/CT combina tomografia computerizata, deja existenta in Romania, cu tomografia cu emisie de pozitroni (particule ale unei substante). In comparatie cu imaginile obtinute cu un computer tomograf obisnuit, care arata doar prezenta tumorii, PET/CT-ul arata si directia in care aceasta se raspandeste si cat de agresive sunt celulele.

Mai multe informatii si detalii puteti obtine chiar de la clinica care l-a adus:

Euromedic Fundeni Diagnostic and Treatment Center

Adresa: Strada Fundeni nr 258, Sector 2 Bucuresti.

Tel: 021-316.73.89, Luni-Vineri, de la 08:00 la 17:00,

email: petct@euromedic.ro.

ScienceLIne.ro – decembrie 2007″

PET-ul exista deja la Oradea, iar pretul este mare dar nu prohibitiv.

Taxa examinării PET/CT

Taxa examinării întregului corp (de la craniu până la coapse) este de 4500 RON

La acest examen pot apela:

 • cetăţeni români şi străini,
 • copii (sub 18 ani) în prezenţa părintelui/aparţinătorului

Taxa cuprinde:

 • evaluarea stării anterioare şi consultaţie individuală de specialitate (imediat înainte de examinare)
 • materialul de examinare realizat, imaginile PET/CT, scrise pe CD personalizat
 • rezultatul examinării evaluat în limba română

După efectuarea examenului, asigurăm odihnă în camerele noastre confortabile, iar prin consumul suplimentului alimentar bogat în carbo-hidraţi ajutăm la împrospătarea organismului dvs.

Modul de plată:

 • Prin transfer bancar
 • Numele beneficiarului: Pozitron-Diagnosztika SRL
  Nr. cont: RO09OTPV220000178345RO04
  OTP Bank,Oradea, Sucursala Str. Avram Iancu nr. 2

Nu sunt inca suficient de convinsa de avantajele unei asemenea cheltuieli.Oricum, cel putin se mai intampla cate ceva si pe la noi.Asta nu inseamna ca sunt multumita.Cred ca oficialitatile nu acorda suficienta atentie bolnavilor de cancer, desi boala noastra devine epidemie mondiala si face ravagii in Romania.

Reclame